tacka anti-depressiva?

29.10.2015 kl. 08:23

Himlen var mörk och jag kunde inte uppskatta ljusglimtarna från staden, tvärtom var det som om de underströk min hopplöshet. Glittret var inte ämnat för mig. 
Vinden rev tag i mina kläder och mitt favorit hörn med den fantastiska upplysta statyn såg obådande dyster ut. Varför skulle det alltid vara något som skavde trots att det egentligen varit bättre nu? Varför var jag tvungen att klanta mig?

Men när jag sprang upp för backen med de våta gula löven under mina sulor med oväntad energi slog det mig - Jag springer ju! Jag SPRINGER. Vad är lite klumpighet mot faktumet att jag faktiskt nuförtiden kan springa regelbundet och njuta av det?! Det tar inte ont i ljumskarna, det tar inte särskilt ont i skrevet, musklerna känns rätt spänstiga och andingen är under kontroll. Jag springer. 

För ett år sedan visste jag inte ens vad det var som orsakade mina ljumsksmärtor (som jag redan haft i ett år). Smärtorna var så intensiva att jag inte kunde leva normalt. Jag kunde inte sitta längre än någon timme utan att smärtan blev alldeles för intensiv och jag kunde inte motionera över huvudtaget. Korta promenader kunde lamslå mig av smärta och mitt sinne var så otroligt svart. Jag såg inget hopp, inget ljus, ingenting som tydde på att jag någonsin skulle komma ut ur det här helvetet. Jag var rädd att jag skulle hamna i den depressiva svärtan var livet inte längre kändes värt att leva.   

Men under detta år har det skett så otroligt stora framsteg. På våren fick jag äntligen en diagnos. Knipövningarna hjälpte till att mjuka upp mitt insnärjda bäckenbotten och när snön smälte tog jag mina första försiktiga springsteg. På hösten fick jag kortisoninjektioner, satte i spiralen och började ta Triptyl. Idag är ljumsksmärtorna minimala och känns bara av ordentligt i samband med tarmvärk, underlivssmärtorna är betydligt mindre och sinnet känns hoppfullt. Jag tror det kan bli bra. Jag tror faktiskt det kan ordna sig för mig. 

Det skulle jag inte sagt för två månader sedan. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA