Charmen med tarmen

06.11.2015 kl. 18:29

Jag är väldigt nyfiken på Giulia Enders bok Charmen med tarmen. Jag är redan provocerad av titeln. Roliga fisar i all ära men min tarm är allt annat än charmerande. Skulle helst operera bort hela fanskapet och byta ut den mot något mer fungerande. Jag blir tokig på min tarm. Jag har ätit korrekt enligt fodmap-dieten i närmare tre veckor nu (förutom enstaka stulna chokladbitar av Ruben, förlåt!) och ändå ÄNDÅ vaknar jag med lös mage och gas och andra konstiga tarmfunktioner. Jag blir är vansinnig. 

Men trots min dysfunktionella tarm så är jag ju ändå glad över att någon tagit sig an uppgiften att införa begreppet tarm i vårt vardagsspråk. Att ha kunnat prata och skriva om min tarm har varit så otroligt viktigt och avgörande för mitt välmående. Egentligen vet jag redan allt som kommer att stå i boken eftersom sjukdomen IBS tvingat mig förstå att mat och mående är de två viktigaste faktorerna för en fungerande tarm. Och att en fungerande tarm eller icke fungerande tarm påverkar både din hälsa och ditt välmående. Boken kommer knappast att tillföra något nytt kunskapsmässigt men den kan ju trots det vara en behaglig läsupplevelse! Hoppas där finns en samling av pinsamma bajsupplevelser så att jag kan skratta rått och låtsas att jag inte kan relatera.

Julklapp?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Det här borde vara en bok borde vara obligatorisk ifrån grundskolan. Att lära sig att en fungerande tarm är a- o för att kunna känna sig till freds.
Grön16.05.17 kl. 21:50
Ja, absolut! Tycker redan att daghem kunde köra tema på tarmar i samlingar!
21.05.17 12:11

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA