Lära känna listan

11.11.2015 kl. 11:53

Hur gammal är du? 23
Hur gammal känner du dig? Jag har i många år känt mig som 25 och ofta antagits vara det av främlingar. Vad skönt det skall bli sedan när jag äntligen är 25 (eller så kanske jag får någon kris, men tror inte det. Bryr mig egentligen väldigt lite om min ålder) ! 
Var bor du? I en studielägenhet med ett sovrum och ett vardagsrum och kök kombinerat. Trivs bra, men har börjat längta efter det där extra "arbetsrummet" var vi kunde ha datorer och mina konstgrejs. Vi har superfin utsikt och jag står flera gånger om dagen vid fönstret och funderar medan jag kollar in utsikten.
Vad har du gjort i dag? Sovit länge, sett ett avsnitt Downton Abbey (är såå fast), bykat, ätit och gosat lite med Viggo. Tänkt på allt möjligt förstås som vanligt. 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Jag är inte riktigt säker. Trivs kanske bäst i svalare höstluft och brukar vara väldigt inspirerad då. Jag gillar vintern under kortare perioder om vädret är fint. Vintern är så kravlös. Det är okej att vara lite seg och uttråkad. Jag vet inte riktigt hur jag brukar känna mig på våren. Har varit ganska stressad de senaste vårarna, men blir alltid glad av naturens livstecken. Jag gillar växtligheten under sommaren men ogillar att svettas och känslan av kravet på att vara utomhus.
Är du beroende av någonting? Känslan av att bli sedd, ingen skillnad om det så är kela-tanten eller en familjemedlem.
Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? 1.Jag är otroligt rädd för att besvära någon. Min dilatationsstav gick sönder och jag behöver en ny men eftersom att jag inte ville besvära min gynekolog så sköt jag upp saken i över två veckor 2. Jag kan tyska barnramsor eftersom jag hade en tysk barndom tills jag fyllde sju och papu slutade tala tyska med mig. 3. Jag skriver en låtsasbok som handlar om en tjock tjej som svettas mycket som är kär i sin bästa vän som definierar sig som hen och har acne. Jag överväger ännu om det skall bli fantasy eller ej. 
Vad är du på för humör just nu? Jag har en väldigt sällsam stämning i kroppen just nu. Rastlös men ändå lugn och en massa funderingar som jag inte vet vad de skall leda till. Jag är i ett mellanting och vet inte riktigt vilken riktning livet kommer att ta tror jag.  
Vilket är ditt favoritgodis? Älskar godis. Choklad, salmiak och surt är kanske de bästa smakerna. Nougat är ju himlen. 
Vilken är din favoritaffär? Gros är en liten och mysig bokaffär och Ekosoppis sortiment är fantastiskt, vill ha allt! Båda är i Vasa.
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Älskar morgon och förmiddag. Jag har så mycket mer energi och inspiration då. Klarar av att njuta av tillvaron och lugnet. Blir så slö och tänker mindre rationellt efter kl 17. 
Har du blivit sydd någon gång? Japp, jag har ett ärr på hakan. Då jag var i förskolan föll jag av en pulkka och slog mig på en isig björk. Jag tror de brände ihop sårytorna vid mina underlivsoperationer så det räknas inte. 
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Ruben betalar in mig till ett evenemang eftersom jag själv inte har råd men han ville att jag skulle komma. 
Är du blyg? Ja, men kan ibland överraska mig själv. Märker jag att någon annan är ännu mer blyg kan jag låtsas vara modig. Sedan är jag inte blyg om att tala om saker sedan när jag väl är igång. 
Vad heter du i andra namn? Marie, efter mamma.
Vill du gifta dig? Been there done that, so far so good! :) 
Har du något smeknamn? Kallas Mandi av mina närmaste. Mandy, Andy, Andymandy främst av högstadiebekanta eller andra skolkamrater. Papu har en hel del smeknamn åt mig som uttalas med olika accenter: Manduli, Mandidjare(spansk), Mandidjau(spansk), Bambi(tysk),Bambu(tysk), Bambudjare (spansk) Bambulazione(italiensk), Bambulare(italiensk), Bambuli, Bambuchen(tysk) m.fl. och alla härstammar från sås&kopps låt krambamboli.. Mamma kallar mig väl främst grynet eller Mandigrynet och av någon anledning kommer jag inte på vad Ruben ibland kallar mig, förutom det något nedvärderande Lillfrugan... Men det är okej, jag har tillåtit det och det används med kärlek. Fio (lillasyster) och jag har en massa interna smeknamn som mest används i skrift.Favoriten är kanske Milotatcher och soulsistah hehe.

Ps. Fio har tagit bilderna.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Blev så glad av denna lista. Finaste Mandi, saknar dig!
Julia17.11.15 kl. 20:05

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA