Ratatas vinterlista

Publicerad 19.01.2016 kl. 21:28

Hur var din höst?

Den var bra, faktiskt! Jag fick skapaskapaskapa, tog det lugnt, fokuserade på välmåendet, minskade smärtorna, Fio och jag blev grannar och så kom ju lilla Vilda in i vårt liv!

Vad förväntar du dig av vintern?

Oj, svår fråga. Jag-har-ingen-aning. Just nu jobbar jag på dagis och är trött. Det kan hända att jag får fortsätta men det kan också hända att jag måste stressa med att söka annat jobb och sommarjobb. Jag skall också investera i ett, än så länge, hemligt projekt. Lite kaotisk antar jag. Så länge det inte innebär ångest och smärtor så är det okej för mig.

Din bästa vinterbild från Instagram!

Min instagram är väldigt artsyfartsy så jag hoppar över denna!

Vilka är dina favoritspel under jullovet?

Blokus och Othello!

Vad är den mest välplanerade julklappen du ger bort i år?

Jag gav väl bara en julklapp i år heh, så svaret är Rubens. Han fick en konsertbiljett och ett par snobbiga kalsipper för att glädja hans inre snobb. 

Hur ändrar din väskas innehåll under vintern?

Innehållet ändrar sig verkligen inte märkbart. Fortfarande en ful flaska med vatten i, några läppstift, hårband och spännen, plånboken och bortglömda lappar och kvitton. Nu har förstås en innerficka fått hål så antagligen kommer en hel den innehåll att rymma genom hålet och till mitt förtret försvinna och på grund av min lathet inte dyka upp igen.

Beskriv en typisk dag för dig under vintern 2015-16.

Vi tar veckoslut eftersom jag inte ännu vet hur en typisk vardag kommer att se ut 2016: Jag kommer att vakna efter en natt med hektiska och absurda drömmar, masa mig en stund tills det känns som att pissblåsan skall sprängas, tänka att jag borde dilatera men skjuta upp det till kvällen, gå i duschen, äta morgonmål (gröt med frysta blåbär på, en varm kopp citronvatten, och eftersom det är veckoslut en halv påse salmiak), galoppera som en häst runt lägenheten bara för att få se Viggos reaktion, göra hyss med Ruben, se på fotboll samtidigt som vi äter oss igenom dagen, kanske läsa på en bok, antagligen läsa lite bloggar, bli hysterisk(t rolig) pga trötthet och socker, glömma ta mina mediciner, kanske dilatera,gå i säng medan Vilda jagar allt som rör sig och kanske tala om allvarliga saker eller om vad vi skall göra nära vi vunnit på lotto, säga vår nattramsa och sedan somna tryggt till Rubens andetag och Vildas prasslande! (Alternativ två, läs idag: Hyvla bort en bit från handen, hälla kokande vatten över samma hand, glömma sin väska med plånbok, hemnyckel och telefon i dagiset för att jag hade fått ansvaret att stänga och fokuserade allt för mycket på att vara nervös för att göra något fel och därför inte kom på att jag saknade min ryggsäck förrän jag satt i bilen och funderade vad jag skulle laga för mat och insåg att jag inte vet var mina pengar befinner sig....)

Går du i ide eller lever du upp under vintern?

Vintern matchar min lathet men jag saknar alltid löpturerna under vintern. Mitt knä klarar inte av halka och köld.

Vad är god vintermat för dig?

Skulle jag inte vara tarminvalid så skulle jag ju älska alla baljväxter och rotfrukter, men nu blir nog svaret att ju flotigare detso bättre - en quattro formaggipizza med timjanolja på Marcopolo!

Vilka sånger går på repeat hos dig just nu?

Hollow Talks lyssnar jag alltid på när jag är ensam hemma och så hela .5: The Gray Chapter albumet 

Nämn tre bra vinteraktiviteter.

ÄTA, ÄLSKA, PRATA 

Hur såg julen ut hos dig för två år sedan?

Oj, orkar inte tänka på julen, trivs rätt bra i januari faktiskt.

Vilken var årets bästa julfest?

Har inte varit på en fest sedan min avslutningsfest tror jag? HAHAH ajo, mitt bröllop... Nyåret var väldigt kul!

Vad ska du ännu hinna göra innan det blir vår?

Läsa mycket böcker, måla och fnula på vårt hemliga projekt!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA