Vad tror ni att det hände sedan?

08.02.2016 kl. 21:21

Det är så jag knappt vågar skriva det. Min gynekolog tyckte jag gjort sådana otroliga framsteg att vi inte behövde träffas förrän om ett år! Detta känns alldeles ofattbart. Alldeles vansinnigt. Alldeles vansinnigt SKÖNT!

Jag har en chans att bli frisk. Tänk det. Ibs:n lär jag leva med livet ut men mina gynekologiska besvär behöver inte vara för alltid. Och trots att jag inte kan återställa hälsan jag hade som 17-åring, innan allt började, finns det en möjlighet att ha den ultimata hälsan som den snart 24-åriga jag kan ha.

Jag spelade innebandy förra torsdagen. Jag minns att den explosiva rörelsen som sporten kräver kändes galaxer ifrån då när smärtan var som värst. Nu har min högsta önskan blivit verklighet. Jag kan spela lagsporter igen. Kanske inte fem gånger i veckan men i det här skedet räcker faktiskt en gång mer än nog. Jag har inte haft en ångestattack eller bäcksvart smärta på evigheter känns det som. Visst ömmar det fortfarande men i jämförelse med vad som varit är det här i-n-g-e-n-t-i-n-g-!

Jag tycker inte längre synd om mig själv, istället tycker jag faktiskt rätt mycket om att vara jag. För jag har ett levbart liv och jag har hopp. Jag har hopp om ett liv utan gynekologisk smärta. Jag har ett bäckenbotten som släppt loss sitt krampaktiga tag om muskulaturen som styr mitt underliv, ljumskar, rygg, lår och skinkor. Jag har en slidmynning som klarar av att slappna efter en stund och tillåter mig att ha samlag om jag så vill. Jag har ett sinne som suger åt sig glädjen av allt detta. 

Om jag kunde sjunga skulle jag nog brista ut i sång.

Vaginismen och vulvodynin besvärar mig fortfarande men det är inte omöjligt att de förblir plågsamma minnen de med för just nu känns det som att det inte finns allt för mycket som hindrar mig.

Jag är så förbannat tacksam att jag inte kan uttrycka det i ord.

Tack. Tack. Tack.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Hurra!
Anna La10.02.16 kl. 12:21
JA!
12.02.16 20:01
Är så lättad och glad för din skull!
Julia15.02.16 kl. 10:19

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA