Klädutmaningen

13.02.2016 kl. 15:35

Okej, jag borde definitivt ha tagit bilderna utomhus men nu är jag alldeles för lat för att orka ta bilderna på nytt. 

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?

Jag är inte så frusen av mig utan nöjer mig med ett lager tjocka bomullsstrumpyxor (tycker det är sjukt obekvämt med lager), högklackade skor med tjockare sula och foder, tätstickade tröjor, en längre tjock yllekappa, öronmuffar (avskyr mössa) och en yllehalsduk.

Vad är din filosofi vad gällande kläder?

Kläderna måste kännas som en pyjamas på eftersom min mage sväller med 1-3 storlekar under dagens lopp. Jag föredrar  klänning eller kjol av materialet viskos och strechig bomull. Markerad midja, knälångt, vadlångt eller ankellångt, vintageinspirerad siluett, svart, blommigt eller mörkblått. Simpla, romantiska och något utsmyckade kläder. Gillar särskilt när den svarta tröjan är broderad, har spets eller någon annan vacker detalj. Alltid, alltid högklackade skor. Kläderna skall med fördel vara skaffade från loppis! Jag vill helst ha kläder jag kan använda året om, som går att variera i all oändlighet och som fungerar både till vardags och till festligare tillfällen. Just nu vill jag dessutom helst ha höghalslinning och lite längre ärm på mina övredelar. En av de bästa besluten jag dessutom gjort är att kassera alla mina bygelbehåar, bygelfritt is the shit!

Vad har du på dig på bilderna?

På den första bilden har jag faktiskt alldeles nya kläder (inskaffat denna höst), vilket är högst ovanligt för mig. Jag fick dille på färgen mörkblå och hade på mig detta ungefär varannan dag i flera månaders tid. Polon med låg hals är från Cubus av alla ställen, kjolen från Anttila och halsbandet från Juthbacka marknad. På den andra och tredje bilden har jag en urgammal loppad långärmad i svart trikå med vacker utsmyckning vid halslinningen och en loppad finkjol (den töjer inte) från promod. På den sista bilden är min absoluta vardagsuniform just nu - ny svart trikåtkjol från K-citymarket och en urgammal loppad tröja med pärlbrodering. 

Hur piffar du upp din look?

Med vackra och bekväma högklackade skor, smycken eller övredelar med fina detaljer och läppstift i en bärig nyans!

På sommaren bär jag mer mönster och färg (notera vinterpälsen!).

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Den gröna klänningen på sista bilden är fantastisk fin på dig!
Sara13.02.16 kl. 16:49
Oj, tusen tack, vad glad jag blir!
19.02.16 17:40
Fina kläder. Läst att du blev bättre efter Triptyl, skönt! Jag har också vulvodyni, överkänsliga nerver. Kan inte alls gå mycket för då svullnar slemhinnorna upp. Sedan snart 2 månader äter jag Saroten, men har inte märkt någon effekt än. Det är otroligt jobbigt och det ända är vila som hjälper. Men jag hoppas!
Ann17.02.16 kl. 11:28
Tack! Bättre absolut, men särskilt vulvodynin besvärar mig några dagar i veckan. Om du har lust skulle du verkligen kunna föreslå triptyl till din läkare. Två månader är trots allt en så lång tid att läkemedlet borde ha haft inverkan! Jag förstår att det är fruktansvärt jobbigt och frustrerande! Jag hoppas innerligt att du hittar något som hjälper för det är nog otroligt hämmande med smärta! Jag önskar dig innerligt lycka till!l
19.02.16 17:43
älskar den gröna klänningen speciellt, men du är fin i allt!
Ida18.02.16 kl. 16:44
Tack Ida! Den är nog min absoluta sommarfavorit!
19.02.16 17:43
Hej
Tack för att du svarar :) Saroten är amitryptilin. Tryptil finns inte i Sverige, men jag tror att det är en snarlik medicin. Kommit upp i rätt dos för en månad sedan och gynekologen trodde att jag först i slutet i mars skulle kunna känna någon skillnad. Jag hoppas det. Gyn säger att de flesta blir bra, men jag börjar tvivla mer och mer. Funderar om jag ska skaffa en rullstol...för att slemhinnorna ska få vila. Men det känns lite drastiskt och min man tycker också det. Men vad gör man. Köpte en airwheel i somras, men jag ramlade i en nerförsbacka och slog mig rejält. Som tur är inga brutna ben.
Jag har haft det här i snart 1,5 år. Tog närmare ett halvår tills jag kom till vulvamottagningen och väl där har det prövats olika mediciner. Zymbalta som jag fick högt blodtryck av och Gabapentin (epilepsimedicin), men har inte känt någon effekt av det.
Ha det bra, sköt om dig. /Ann
Ann21.02.16 kl. 23:14
Bygelfritt är verkligen the shit! Jag är så otroligt tacksam för att jag har väldigt små bröst och utan problem kan använda mjuka sköna behån utan metalldelar.
ett ritstift i din rumpa01.03.16 kl. 20:28

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA