everythingship

28.05.2016 kl. 21:48

 

Den här sommaren är på alla sätt och vis en väldigt annorlunda sommar, samtidigt som den ändå känns bekant. Jag har ännu inte hittat de rätta orden men de virvlar inte längre runt i huvudet snabbare än ljusets hastighet utan svävar mer längs en obestämd rutt likt rök eller färg som löser sig i vatten. De klumpar ihop sig, drar iväg för att sedan kanske lösas upp och ersättas med nya. Men mina tankar är på något vis rofyllda trots allt. 

För vad som än händer så fortsätter vågorna att rulla in mot stranden och slå emot stenarna i all oändlighet. Nu gäller det bara för mig att räta på ryggen och se framåt.

 

 

Det händer bra saker just nu. Jobben rullar in, rabarberpajen smakar syrligt och sött och ett doftmoln av syren omfamnar mig på min springtur. Kroppen är fortfarande degig men betydligt mer rörlig och jag har till och med kastat av mig vinterpälsen och det var ofantligt och överraskande härligt! Jag trivs i mina sommarkläder och skrattar åt lillkatten som låtsas att hon inte vill gosa. 

Jag njuter, i ordets alla bemärkelser.

 

 

Och jag älskar tvåsamhet just nu. 

Den tvåsamheten som inte endast finns mellan Ruben och mig utan även den som finns mellan familjemedlemmar och vänner. Hur vissa ord och gester betyder något alldeles särskilt just mellan dig och den andra personen. Det finner jag fantastiskt. 

Jag läste en bok som var en usel och förutsägbar thriller. Jag greps dock av kärleken mellan de två huvudkaraktärerna. De hade en invecklad och kvävande kärlek som jag själv inte var intresserad av men ordet de använde för sin tvåsamhet var ett everythingship (briljant påhitt av författaren!). Och jag gillar det. Gillar att det är allt eller inget. Och gillar att om vi delar upp ordet i everything och ship så kan vi tänka oss att vi delar båten och att vi tillsammans väljer vad vi vill ha med ut på det ömsom stormande och ömsom vilande, ofantligt vackra havet. 

Ömsesidigt.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Så fint skrivet och så vackra bilder (älskar bilden av din med Vildas svans!). Den korniga redigeringen går också otroligt bra ihop med dina bilder tycker jag.

Saknar dig massor och skulle önska att vi bodde närmare varann. Skulle vilja besöka Sibbo och njuta av allt det gröna tillsammans med dig!
Julia29.05.16 kl. 11:16

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA