Det ordnar sig

Publicerad 06.01.2017 kl. 13:53

Jag är inte mycket för nyårslöften utan brukar mer tänka ut ett visst motto för det inkommande året. Ett motto som på bästa sätt kan stöda mig och hjälpa mig att klara av de 365 dagarna som skall levas. Jag har flera år i rad haft "gör det så enkelt som möjligt för dig själv" som motto vilket har varit bra för min väldigt starka perfektionistiska sida. Att gå där ribban är lägst har även hjälpt mig att komma ut ur min ständiga utmattning men också andra ångestträsk. Jag kommer även detta år hålla fast vid det men därtill utöka det med en uppmaning som för det mesta retar gallfeber på mig, nämligen "det ordnar sig".

Det ordnar sig är ett störande uttryck för en person med kontrollbehov. Det ordnar sig är nämligen så himla vagt. Vadå ordnar sig? Vem är Det? Det är inte Det som ordnar något utan det är ju jag själv som måste se till att jag ordnar det. Det ordnar sig är bara jävla stressigt, jag är alldeles för pragmatisk och pessimistisk för att vilja använda det uttrycket och avskyr när andra gör det för att "lösa" mina problem. 

MEN

Detta år kommer det att ordna sig. Det måste det. För det är mycket som skall ordnas detta år. Vi skall bland annat söka efter ny bostad, flytta till en ny stad/kommun, söka sommarjobb och förhoppningsvis få ett långvarigt jobb för kommande år. Ett enormt kapitel skall alltså avslutas i vår i och med att våra studier är avklarade och vi skall därmed påbörja ett alldels nytt kapitel som vi med skräckblandad förtjusning ser fram emot. Allt detta skall ordna sig. Men det kommer nog att göra det. Jag vägrar stressa över något som på ett eller annat sätt kommer att lösa sig. Jag har fullt upp med att pussla färdigt livspusslet innan dessa sista pusselbitar lagts på sina rätta plats. 

 

Jag vill dessutom leka med orden lite och tänker utnyttja ordet ordna även i ett annat sammanhang, nämligen - ordna as in: rensa i röran, energistäda, skala ner mina ägodelar så att jag bara äger sådant jag finner nödvändigt och älskvärt. 

Jag har aldrig varit stökig och har alltid tyckt om att ordna mina saker men särskilt nu inför en massiv flytt och livsförändring vill jag vara säker på att jag inte bär på något gammalt och onödigt för det påverkar mig mer än vad man skulle kunna tro. 

Jag är bra på att ordna mitt liv och utmaningen detta år är att verkligen ta till mig den något nonchalanta andan som uttrycket brukar sägas i. För "äh, det ordnar sig!" måste jag definitivt bli bättre på. Inte ta saker för allvarligt och inte förorsaka mig själv onödig stress om den kan undvikas. Jag behöver inte alltid ordna allt, utan jag kan faktiskt lita på att saker har en särskild benägenhet att ordna sig själva förr eller senare och på ett eller annat sätt. 
 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA