IBS och graviditet är ingen höjdare

01.05.2017 kl. 13:40

Det jag oroat mig mest för innan graviditeten var hur tarmarna skulle må av förändringen. Tyvärr har min oro varit befogad för efter illamåendet har tarmsmärtan varit den som besvärat mig mest.

Det här med att följa en tarmvänlig diet när man mår illa har inte lyckats bra. När illamåendet kräver råg och äppel så då är det råg och äppel som gäller oberoende om det betyder katastrof för den stackars irriterade tarmen. Det som även förvärrar tarmens tillstånd är avsaknaden av vätska. Jag kan för tillfället inte inta ordentliga mängder vätska eftersom det ger mig ett behov av att spy vilket förstås leder till att slemhinnorna är i ett ännu sämre skick än vanligt. Jag som i vanliga fall tömmer tarmen oftare än friska människor har nu sprungit till toaletten i ett. När jag jobbade kunde jag oskämtat vara tvungen att tömma tarmen ungefär fyra gånger i timmen. Oftast tömde den sig nämligen heller aldrig helt utan där blev nästan alltid något kvar och trycka.

Kvalitén på avföringen har varit giftig och gasen tycks aldrig ta slut. Jag rapar ju som en galning och i vanliga fall kan det hindra gasen från att bildas i tarmen men så är fallet definitivt inte nu. Tarmtillståndet är väldigt smärtsamt. Hälften av magens storlek är bara svullenhet. Jag är olidligt svullen från morgon till kväll och som vanligt ökar svullenheten ytterligare till kvällen.

Jag finner ingen lättnad. Och jag fasar för när fostret blir större och ökar trycket på tarmarna. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA