Den jag är nu

Publicerad 01.08.2017 kl. 19:12

Det är verkligen med skräckblandad förtjusning som jag väntar på slutet av oktober. Ett nytt liv väntar, bokstavligen. Och för mig och Ruben omformade identiteter. Vi förblir ju vi, naturligtvis, men jag har på känn att det nya livet kommer att vara så ofantligt överväldigande och annorlunda från det vi är vana vid att vi oundvikligen kommer att stöpas om. 

Jag vill nu i sommarsinnet påminna mig själv om att njuta av det som är innan det nya livet sker. Njuta av mig själv sådan som jag är nu. Inte för att vara sentimental, det intresserar mig inte, utan för att klappa mig själv på axeln för att jag drog mig ur depressionen än en gång och för att jag just nu trivs så himla bra i mig själv. Jag älskar min gravida kropp med sin snart tresiffriga vikt (bilden gör verkligen inte hyddan rättvisa), de kraftiga, skrikande bristningarna och hängbrösten. Jag är fysiskt utmattad men känner den där pigga inspirationen som alltid brukar träda fram i augusti. Jag vill riktigt vältra mig i inspirationen och böka omkring. Göra små saker jag mår bra av och lever länge på. Jag har funderat noga och ansträngt mig för att inte i misstag lista sådant som jag bör göra, utan bara sådant som jag vill.

Vad jag vill göra innan barnet kommer

- smaka på matchate
- skapa ett konstverk
- göra ikebana
- gravidyoga
- förnya min hemsida och lägga upp en webshop

Ringarna ligger nu i en lövformad skål och väntar på antingen svalare väder eller mindre svullna fingrar. Tråkigt då jag tycker så väldigt om dem men jag vill inte riskera obehag och risk för att måsta avlägsna dem med våld.

Jag har fått en remiss till rädslopolikliniken och känner tacksamhet för att det finns strategier för att lindra min läkarskräck. Nästa rådgivningsbesök är ett hembesök vilket jag tror kan hjälpa till med konkretiseringen och jag väntar nu otåligt på att få ställa i ordning babyhörnan (var hittar man fina ekologiska babylakan förutom på loppis?). 

Kommer overklighetskänslan att sitta i ända fram till förlossningen?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver?
super att du kom ur depressionen!
elias02.08.17 kl. 14:15
Tack Elias, tack! Det är så lätt att bara rusa framåt och glömma att man för några månader sedan ville slänga sig under närmaste lastbil.
02.08.17 21:10

 

Amanda, 25, smygkonstnär

Senaste kommentarer