Nytt livsskede, ny blogg

08.01.2018 kl. 16:24

 

Livet 2.0 har smugit sig på och jag kände egentligen redan innan Vilja att den här bloggen har gjort sitt. Den har varit en ovärderlig plats för att ventilera och sätta ord på vad som känns och har verkligen hjälpt mig hantera mycket svåra stunder. Kommentarerna jag fått under den tiden jag bloggat här skänkt mig så mycket värme och kärlek att jag många gånger varit tvungen att gråta. Främmande människor (och vänner) som genuint bryr sig -det är ofantligt, ofantligt vackert. 

Den här bloggen har dock varit med om en himla massa mörker och jag är sååå färdig med mörkret. Mörker går naturligtvis inte att undvika men jag känner det nästan fysiskt nu, att det gamla mörkret går att skaka av och att det finns plats för ljus igen. 

Jag känner mig jordad och lugn. Vilja är här nu och det är underbart och bakgrundssorlet är hanterbart. Jag känner mig även så himla nyfiken på vad livet kommer att föra med sig, särskilt när jag nu är någons mamma. Det känns som att allt är möjligt.

Jag har i flera år haft en dröm om att skriva en inredningsblogg men har inte känt att ratata varit plattformen för det och så har det på något sätt inte heller varit tid för det, förrän nu: på nouw.com/fukinsei skriver jag om inredning & livet, hoppas ni följer med mig dit! 

 

Till alla medsystrar med psykosomatiska underlivssjukdomar

Jag har för en dryg vecka sedan varit till min gynekolog på Femeda (kommunens efterundersökning var ett skämt!!!) och hon sade att allt ser väldigt fint ut i underlivet efter förlossningen. Slemhinnorna är tillräckligt tjocka och har bra hormonnivå, de hade sytt mig fint och all vävnad såg ut som den skulle. Jag har svaga bäckenbottensmuskler förstås, men jag vet från tidigare att noggranna knipövingar är effektiva.

Vulvodynin och vestibuliten försvann naturligtvis inte under förlossningen vilket känns aningen retsamt med tanke på hur förjävlig den var och om jag någonsin skall föda ett barn på nytt så kommer det att vara med snitt, den saken är klar. Vulvodynin var svår i början men smärtans intensitet har avtagit med tiden och är nu överkomlig och besvärar mig inte nämnvärt förutom sporadiskt.

Vestibuliten var oerhört svår i flera veckor men har äntligen för ett par veckor sedan gett med sig lite så att jag kan ha samlag trots smärta. Jag har ändå stora förhoppningar om att vestibuliten kommer att bli bra eftersom smärtpunkterna trots allt är betydlgt färre än för ett par år sedan och endast förekommer på min vänstra sida av slidöppningen. Gynekologen har gett mig en plan för hur jag skall behandla smärtorna (bedövningsmedel, hormonsalva och vid behov Triptyl) och jag tror faktiskt att jag kommer att må bra om ett år, jag har svårt att tro att vi skulle bli tvugna att operera bort smärtpunkterna som sista utväg.

Trots bloggbyte får man när som helst mejla mig gällande dessa grejer (förstås annat också) och om du tvekar uppmanar jag dig att ändå göra det, det kan hända att jag kan hjälpa med information eller med kontaktuppgifter eller bara fungera som stöd! info(at)amandahelling.fi

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
THERESA14.02.18 kl. 14:55

 

Amanda, smygkonstnär

instagram.com/hellingamanda

Senaste kommentarer

14.02, 14:57Vilja av THERESA
14.02, 14:56Sorgen av THERESA
14.02, 14:55Nytt livsskede, ny blogg av THERESA
14.02, 14:51helandet av THERESA